• Clash of creative energies.
  Where analogue meets digital. Where traditional meets new. Where the unpolished meet the established.


  Mail info@blown-away.nl
 • Over het festival

  BA 2014

   

  Over Blown Away Fest 2013

  Op zaterdag 16 november brak Blown Away Fest 2013 het vastgeroeste slot van de Onderzeebootloods in het ruige en inspirerende Rotterdamse Havengebied open. De drie nog onontdekte loodsen van deze voormalige industriële werkplaats vormden maar liefst 12 uur lang het decor van het Advanced Culture Fest dat met meer dan 250 artiesten een clash bracht van techno, klassiek, art en food.

  This is where analogue meets digital. Where traditional meets new. Where the established meet the unpolished. This is Blown Away Fest 2013.

  Een van de hoogtepunten van Blown Away Fest was de intense samensmelting van het full-size Rotterdams Philharmonisch Orkest en ongepolijste elektronische helden als: Secret Cinema, Eelke Kleijn, Egbert en Stimming.

  Daarnaast brachten meer dan 100 creatieve partijen – Eye, Kunsthal, ARTtube en Ted Langenbach – explosies in de vorm van perfomance kunst, visuals, levende decorstukken, installaties en live soundscapes. Het roestige containerpark dat op Blown Away verrijst vormde het creatieve hart van het festival. Zestien gestripte zeecontainers werden omgedoopt tot mini-stages: de PKHS Silent disco, surrealistische kunstinstallaties van de Willem de Kooning academieeen workshop lifesize inflatables en nog veel meer. Guerilla cooks en creatieve keukens op wielen serverden het gehele festival fair food.

  Het bootransport naar de Onderzeebootloods werd omgetoverd tot een drijvende stage waar de rouwdouwers van Venour en theatercollectief Macabre een 20 minuten lang durende boatrave brachten vol absurditeiten.