Op steeds meer vakantiebestemmingen kunnen er elektrische fietsen worden gehuurd. E-bikes bieden een gezonde, duurzame manier om de omgeving te ontdekken. In sommige opzichten kan het nog fijner zijn om je eigen elektrische fiets te kopen en die mee te nemen (denk aan vertrouwdheid en persoonlijke voorkeuren). In dat geval zijn bestemmingen binnen Europa natuurlijk het makkelijkst, zodat de fiets met de auto vervoerd kan worden. Maar zelfs met fietsvakanties alleen binnen Europa ben je nog wel een aantal jaren zoet. Er zijn enorm veel plekken om te ontdekken op een elektrische fiets, dankzij Europa’s diverse landschap, cultuur en geschiedenis.

Duitsland & Oostenrijk

Zowel Duitsland als Oostenrijk bieden prachtige fietspaden en routes door zowel de bergen, als door het platteland. Je kunt genieten van prachtige uitzichten op de Alpen en Dolomieten, maar je moet niet alleen maar denken aan bergachtige wegen. Er zijn genoeg routes langs meren of door het platteland die vlakker zijn. Maar zelfs de routes met meer hellingen zijn makkelijk te doen, dankzij de elektrische ondersteuning van de fiets.

Populaire fietsroutes in Duitsland zijn de Ostseeradweg, langs de Oostzeekust van Duitsland, of de Moselradweg, langs pittoreske wijndorpjes. Je kunt de twee landen ook nog combineren. De Donauradweg, een van de meest geliefde fietsroutes van Europa, begint in Duitsland, maar loopt grotendeels door Oostenrijk. Deze route biedt veel afwisseling. Je komt natuurlijk langs de rivier de Donau, maar ook langs kloosters en kastelen, en steden zoals Wenen.

Spanje & Portugal

Spanje en Portugal vormen samen een schiereiland, waardoor beide landen veel fietsroutes langs de kust bieden. Zo kun je genieten van uitzichten op de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan. Ook deze buurlanden vallen te combineren in een fietsroute. Zo kun je in 15 dagen van Évora in Portugal, wiens historische centrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, naar Sevilla in Spanje fietsen. Deze route loopt door het binnenland, waar je van de rustige natuur kan genieten, maar ook langs de kust. Ook deze route biedt dus de perfecte afwisseling.

Nederland

Tenslotte moeten we ons eigen landje niet vergeten. Als je eenmaal een elektrische fiets hebt aangeschaft, kun je deze natuurlijk ook altijd pakken voor een rit door Nederland. Zo kun je een meerdaagse fietsroute zoals de Elfstedenroute door Friesland doen, of een dagje Zeeland ontdekken per fiets en boot.

Binnen Europa, en zelfs binnen Nederland, zijn er dus genoeg bestemmingen om per e-bike te verkennen. Naast bovengenoemde bestemmingen, zijn er namelijk nog een hoop andere steden, streken en landen met talloze fietsroutes. Overweeg eens een elektrische fiets en ontdek Europa op een unieke manier!

Over

Het gehele jaar rond lekker genieten van de zon.

Social
Contact

info@blown-away.nl