Een camper met daktent is ideaal. Je kunt eenvoudig een tent op het dak van je camper plaatsen om een extra slaapplek te maken. Bepaal voordat je een daktent op je camper zet of de camper het gewicht van de tent aankan. Je kunt dit doen door je totale laadlimiet en het gewicht van de tent te controleren. Het verschil is aanzienlijk omdat rem- en acceleratievermogen een aanzienlijke invloed hebben op de belasting wanneer de auto in beweging is. Dit betekent dat je moet controleren of je voertuig het gewicht van de tent in beweging kan dragen (dynamische belasting) en het gewicht van de tent plus personen in stilstand (statische belasting). Dit is een overzicht van wat er nodig is om een daktent te installeren.

Alle apparatuur voorbereiden

Eerst en vooral is planning essentieel! Controleer of je over alle benodigde gereedschappen beschikt, zoals sleutels, schroevendraaiers en ander gereedschap. Zorg ervoor dat al je apparatuur netjes opgeborgen en gemakkelijk mee te nemen is in een gereedschapskist. Probeer de daktent te installeren met minimaal twee personen. Op deze manier ben je goed voorbereid.

Dakdrager voor de basis van je daktent

Dit is een essentiële stap. Je camper moet een dakdrager hebben. De daktent wordt aan je dakdrager bevestigd. De beste dakdragers zijn van staal, en deze passen op bijna iedere camper. Je moet de onderlinge afstand van de drager voeten weten voordat je deze gaat installeren. Over het algemeen moet deze ongeveer 80 centimeter zijn. 

De tent bevestigen

Je moet allereerst de daktent op de grond leggen. Vervolgens bevestig je alle montagebeugels op de rails. Op deze manier wordt het eenvoudiger om de tent te bevestigen. Het wordt namelijk lastig om deze te bevestigen als de daktent al op het dak staat. ​​Vervolgens kun je de tent op het dak leggen. Je moet dit met twee personen doen, want daktenten kunnen best wel zwaar zijn. Het is niet erg als de tent uitsteekt aan de achterkant, maar zorgen ervoor dat de tent evenveel uitsteekt aan de zijkanten. Nu kun je de tent vastzetten! Je kunt een kleine stukje rijden om te kijken of alles nog goed vast zit. Zo niet? Dan draai je alle schroeven nog even aan. Je bent nu helemaal klaar om op reis te gaan. Je camper avontuur wordt een stuk aangenamer met een daktent. Veel plezier!

Over

Het gehele jaar rond lekker genieten van de zon.

Social
Contact

info@blown-away.nl