Het grote voordeel van een zonvakantie in maart is de lekkere lage tarieven van het laagseizoen. In deze maand zijn de reizen namelijk een heel stuk goedkoper dan in de maanden juli en augustus. Het kan zomaar de helft schelen met het hoogseizoen. Maar nu wil je vast en zeker weten welke opties er zijn voor de maand maart. Hierbij een aantal bestemmingen die zeker het overwegen waard zijn.

In maart naar de tropen bestemming Suriname

Suriname een land waar je niet moeilijk hoeft te doen met google translate of van tevoren een taal te leren. De mensen uit Suriname kunnen je namelijk perfect verstaan als je Nederlands spreekt. Suriname heeft namelijk een geschiedenis waarbij Nederland deel uitmaakte. Zo kun je naast het tropische regenwoud ook eens een bezoekje maken aan het Commewijne district waar je Nederlandse koloniale plantages kunt vinden. Suriname heeft echter nog veel meer te bieden, zoals de prachtige hoofdstad Paramaribo, welke zo mooi is dat deze zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco te vinden is. Denk je nu Suriname is zeker wel de moeite waard, maar zou ik het daar ook leuk kunnen vinden voor een langere tijd? Dan is er ook nog de optie om de vakantie op te splitsen, door naar twee bestemmingen te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het goed aan te reizen Aruba en Curaçao!

In maart naar Spanje

Wil je wel lekker van de zon genieten, maar er liever niet zo ver voor te hoeven reizen? Dan is Zuid-Europa een uitstekende bestemming. Denk hierbij aan het zuiden van Spanje zoals bijvoorbeeld Gibraltar, waarbij in de maand maart de gemiddelde temperatuur boven de twintig graden uit komt. De zonkracht is niet helemaal te vergelijken met die in de tropen, maar het is er wel goed vertoeven met een zonnetje.

De Canarische Eilanden

Het zuiden van het vaste land van Spanje is al lekker vertoeven, maar wil je het toch nog een beetje meer zon? Dan zijn de Canarische Eilanden zeker een goede optie! Met gemiddelde temperatuur van 22 graden is het er niet koud te noemen. De reistijd is wel iets langer dan naar het vaste land, maar dar krijg je dan ook zeker wat voor terug. De mooie Spaanse eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife zijn stuk voor stuk pareltjes. Maar vergeet zeker Fuerteventura niet.

Gemiddeld 30 graden op Curaçao

In het stukje van Suriname beschreef ik al de mogelijkheid om deze reis te combineren met een bezoek aan Curaçao. Dat is niet voor niets, daar Curaçao het grootste eiland is van de Nederlandse Antillen. Een prachtige natuur waar je niet alleen van kunt geniet op land. Het is namelijk zeker aan te raden om eens onder de waterspiegel te gaan kijken door bijvoorbeeld te gaan snorkelen.  Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden is het zeker geen straf om lekker af te koelen in de prachtige blauwe zee.

Over

Het gehele jaar rond lekker genieten van de zon.

Social
Contact

info@blown-away.nl