Januari is vaak een koude en deprimerende maand waar je maar dik aan gekleed naar buiten moet. De ideale maand om dus lekker op vakantie te gaan naar een land waar het wel warm is! Kaapverdie is een ideale vakantiebestemming voor zon liefhebbers, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden is het heerlijk vertoeven op deze prachtige eilanden. Kaapverdie is namelijk een eilanden groep, naar welk eiland je gaat is afhankelijk van jou wensen.

Sal

Dit eiland staat bekend om zijn witte zandstranden. Het is hier prachtig om te genieten van de rust en de zon. Ideaal voor het bij kleuren in Januari. Het eiland zelf is vrij kaal en bestaat voornamelijk uit woestijnachtig terrein. Ook watersporten kan je hier naar hartenlust doen.

Soa Vicente

Je vind hier veel kroegjes, restaurantjes en andere toeristische gelegenheden. De azuurblauwe zee is hier prachtig en ook de stranden zijn erg mooi. Dit eiland is het meest interessant wanneer je zonnen wil afwisselen met wat meer gezelligheid en drukte.

Boa vista

Iets heuvelachtiger dan Sal maar ook woestijnachtig landschap vind je hier vooral. Dit eiland is iets minder toeristisch als Sal maar nog steeds heerlijke stranden waar je urenlang kan genieten van de zon.

Santiago

De hoofdstad van kaapverdie is hier gelegen. Er zijn restaurantjes en musea. Het landschap is hier iets spannender dan de andere eilanden maar nog steeds gematigd. Ook ligt hier de 500 jaar oude stad die op de wereld erfgoed lijst staat.

Sao Antao

Dit is het eiland met het meeste groen. De andere eilanden staan vooral bekend om hun woestijnachtige landschap terwijl Sao Antao iets meer te zien heeft. Hier kan je veel sporten beoefenen zoals paardrijden of wandelen. Als je een iets actievere vakantie zoekt is dit eiland ideaal.

Sao nicolau

Heeft dan wel geen mooie stranden maar zwarte kusten, des al niet te min is dit een mooi eiland om de cultuur goed mee te maken. Omdat hier nog weinig toerisme is krijg je een goed beeld van hoe alles gaat buiten het toerisme om.

Fogo, Brava, Maio

Deze drie zijn vulkaan landschappen waarbij de toerisme ook minimaal is. De eilanden zelf zijn ook niet erg groot.

Over

Het gehele jaar rond lekker genieten van de zon.

Social
Contact

info@blown-away.nl